Dieren (vrijwilligerswerk)

Van kinds af aan heb ik een grote liefde voor dieren en voor de natuur. Vooral honden, katten, vogels vlinders, olifanten en dolfijnen maken me blij, inspireren me en geven me inzicht in de natuur en hoe ermee te communiceren. Wandelen in bossen en trektochten door de bergen maken gelukkig. Ik krijg dat tevreden gevoel van verbonden zijn.

 Vanaf mijn 13e heb ik honden gehad en heb altijd gevoeld dat ik hier nog meer mee zou willen doen. Ik zie dat mensen graag willen dat dieren onze taal spreken, dat ze doen wat wij willen. De honden gedrags- en trainingscursussen die ik voorheen volgde gingen ook altijd uit van de ‘baas’ zijn over het dier. Alleen ervaar ik steeds meer dat dieren niet alleen onze taal moeten leren, maar dat wij ons ook moeten verdiepen in hun ‘taal’. Daardoor kan er een echte samenwerking tot stand kan komen die vanuit wederzijds vertrouwen is opgezet. 

De laatste decennia hebben we onszelf boven de natuur gezet, boven de dieren.Langzamerhand komen we erachter dat hoe verder we van de natuur losraken en we de verbinding verliezen, hoe meer we de natuur kwijtraken. Milieuvervuiling, dierenleed, … allemaal gevolgen van het verliezen van de werkelijke verbinding met onze planeet. 

Omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het verkleinen van de afstand tussen mens en dier, ben ik sinds een aantal jaar meer gaan lezen en workshops/cursussen gaan volgen over communicatie met dieren. Inmiddels heb ik een cursus ‘telepatisch communiceren’ gevolgd en me verdiept in de ‘trust technique’ van James French. Allebei prachtige manieren om meer te begrijpen van dieren en te ontdekken hoe je op een andere manier met de dierenwereld kunt communiceren. 

 Graag ondersteun ik mensen hierin, op vrijwillige basis, vanuit de kennis en de praktijkervaring die ik heb opgedaan en met de ‘tools’ die ik hiervoor kan inzetten. Mocht je behoefte hebben aan ondersteuning op dit vlak, een gesprek of een advies neem dan contact met mij op. 

Het betreft geen commerciële activiteit, wel vraag ik een vrijwillige bijdrage die wordt gedoneerd aan een goed dieren doel.

 

 

 

IJsvogel

Meer informatie?

Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust, of maak gebruik van het contact formulier..